- Реклама -
Чи доводилось вам, ознайомлюючись з переліком доступних телеканалів, ловити себе на думці, скільки з них ви будете дивитись та скільки власного часу подаруєте кожному з них?

Статистика Ланет.TV за останній місяць, наприклад в рамках пакету /PROMO, свідчить про те, що на «улюблений» канал глядачі витрачають 60,73% від усього часу телеперегляду. Під «улюбленим» мається на увазі не той канал, що вам може здатись таким, якщо просто поставити пряме запитання, а той – на який ви витрачаєте найбільше часу. Для платних пакетів, в яких доступні ширші переліки каналів, це значення нижче і складає 42,23%.

Розглянемо розподіл відсотки часу телеперегляду та їх накопичувальні значення, що витрачає кожен глядач Ланет.TV на свої ТОП-канали:

Для платних пакетів з ширшими переліками каналів розподіл суттєво відрізняється. ТОП 1 канал отримує всього 42,23% уваги, на відміну від 60,73% у /PROMO. Натомість наступні канали переглядаються активніше і вже на ТОП 5-му каналі відсоток часу перегляду відрізняється майже у два рази і складає 5,02% для платних пакетів у порівнянні з 2,56% для загальнодоступного пакету /PROMO.

Якщо розглянути детальніше ряд платних пакетів, то можна спостерігати, як зі зростанням кількості каналів в пакеті монотонно спадає відсоток часу отриманого ТОП 1-4 каналами.

У цьому ж ряду спостерігається зростання відсотку часу перегляду для ТОП 5 каналу. Також більш ніж у два рази зростає показник для суми каналів, що не потрапляють у ТОП 5 фаворитів: від 7,57% для /PROMO до 18,56% для /PRIME.

Зобразивши залежності накопиченого відсотку часу перегляду у вигляді «областей», за рахунок описаних вище закономірностей, можна спостерігати звуження конусу різниці абсолютного значення отриманого відсотку часу перегляду між /PROMO та платними пакетами в ряду від ТОП 1 до ТОП 5 «улюблених» каналів.

Для порівняння наведемо дані дослідження ІТК:

Таким чином статистика вказує на те, що всього 5 «улюблених» каналів здатні задовольнити до 90% інтересів більшості телеглядачів, але чим ширший вибір каналів, тим більше розпорошується увага.

А скільки часу ви приділяєте своєму улюбленому каналу?

- Реклама -
Подписывайтесь на наши сообщества в Viber и Telegram
Микола Андрущенко
Співробітник Мережі Ланет