- Реклама -
У червні лідерство у платних пакетах на Ланет.TV повернув собі канал 1+1, набравши 15,90% та 11,61% часток перегляду (Shr%) в рамках найпопулярніших пакетів /CORE та /BAZA відповідно. Помітно зріс інтерес глядачів до каналів розважальної тематики, що можна відстежити у розділі 2. Жанри. Наприклад у пакеті /PRIME сумарна частка (Shr%) розважальних каналів досягла значення 39,84%, що стало найкращим результатом серед жанрів. Динаміка сумарних показників каналів Медіагруп, що описана в розділі 3, показує, що найбільших втрат уваги глядача на Ланет.TV зазнали канали StarLightMedia, зокрема за рахунок зниження частки перегляду (Shr%) каналу СТБ.
У цьому місяці ми продовжуємо експериментувати з варіантами виведення рейтингів окремих передач. У розділі 5 ви знайдете розділені за жанрами сукупні інтегральні рейтинги з частками перегляду (Shr%) передач в рамках 4-ох платних пакетів з застосованим сортуванням за сумою місць передачі в жанрі в рамках пакету. Обов’язковою умовою входження в ТОП передачі є наявність результатів в рамках двох найпопулярніших платних пакетів: /CORE та /BAZA.
Нагадуємо, що за статистикою телеперегляду в рамках пакету /PROMO на Ланет.TV можна також слідкувати за допомогою онлайн-інструменту https://panel.lanet.tv/, вільна автореєстрація на якому була відкрита ще у листопаді. Отримати доступ до ресурсу зараз можна за запитом, надіславши відповідне прохання особистим повідомленням Facebook-сторінці Ланет.TV та вказавши email-адресу, на яку буде надіслано дані для входу. Поточна версія ресурсу передбачає вільний доступ до наступних даних та функцій:
  • Rat% та Shr% для каналів пакету /PROMO;
  • дошка порівняння динаміки показників для ТОП 10 каналів;
  • дошка каналу з виведенням телепрограми за обраний діапазон;
  • вибір періоду, за який агрегуються дані для розрахунку показників: 1 хвилина (1m), 15 хвилин (15m), 1 година (1h), 1 день (1d).
Також слідкуйте за щотижневими зрізами для всіх пакетів Ланет.TV у альбомі, що поповнюється щопонеділка. Тижнева інфографіка містить:
  • Рейтинг, частку, денне та тижневе охоплення ТОП 25 каналів;
  • Графік тижневого телеперегляду за годинними інтервалами з сегментацією за медіагрупами;
  • Секторну діаграму сумарних часток медіагруп;
  • Ats (Average time spent) — середня тривалість телеперегляду;
  • Tvr% — середній відсоток активних користувачів сервісу.

Розділ 1. Загальні дані.

Рейтинг, частка та охоплення каналів пакету /PROMO:

Під рейтингом каналу (Rat%) варто розуміти середній відсоток глядачів каналу від загальної кількості користувачів групи. Під часткою аудиторії каналу (Shr%) варто розуміти відношення загальної кількості глядачів певного каналу з урахуванням часу перегляду до загальної кількості користувачів групи і з урахуванням часу фактичного перегляду за період. Під денним охопленням каналу (Rch%) варто розуміти усереднений відсоток активних користувачів сервісу за день, що хоч раз контактували з каналом (для кожного каналу враховано дні з ненульовою активністю). Під місячним охопленням каналу (Cov%) варто розуміти відсоток глядачів групи, які контактували хоча б один раз із каналом за період.
У пакеті /PROMO найсуттєвішого падіння зазнав канал UA:Перший, що набрав всього 0,97% частки перегляду (Shr%), порівняно з 4,58% в минулому місяці. Одразу на 18-ту позицію потрапив новий канал у сервісі BIHUS.info, що презентує цикл журналістських антикорупційних розслідувань. У червні канал набрав 1,22 пунктів Shr% в пакеті.

Рейтинг, частка та охоплення каналів пакету /AIR:

У пакеті /AIR єдиною зміною в складі ТОП 10 стала поява каналу К1 з 3,11% частки (Shr%), що прийшов на зміну UA:Перший. ТОП-канали StarLightMedia зазнали перетасовки: ICTV піднявся на другу позицію, змістивши на одну і Новий канал, і СТБ.

Рейтинг, частка та охоплення каналів пакету /CORE:

У пакеті /CORE 1+1 повернувся на першу позицію зі значенням частки (Shr%) 15,90%, охопивши 56,48% місячної аудиторії пакету, порівняно з 54,05% в минулому місяці.

Рейтинг, частка та охоплення каналів пакету /BAZA:

Рейтинг, частка та охоплення каналів пакету /PRIME:

У пакеті /PRIME позитивну динаміку показали фільмові канали групи TV1000 та ряд розважальних каналів. А канал СТБ спустився на 5 позицій до 9-го місця, набравши 3,63 пунктів Shr%, порівняно з 5,79% в минулому місяці.
Розширені пакети /AIR, /CORE, /BAZA та /PRIME доступні всередині Мережі Ланет відповідно до передплачених абонентами кабельних пакетів. Сумарний час телеперегляду за травень у цілому по сервісу Ланет.TV, порівняно з попереднім місяцем, зменшився на 9,78%. Активність користувачів варіювалася залежно від пакету. Нижче наведено попакетні дані щодо:
  • Ats — середня тривалість телеперегляду активним унікальним користувачем;
  • Dpu% — cередній відсоток активних користувачів за день;
  • Tvr% — cередній відсоток активних користувачів;
  • Dsu — середня кількість сесій на день на активного користувача.

Розділ 2. Жанри.

Сумарна частка (Shr%) телеканалів за жанрами:

Нижче наведено розрахунок загального охоплення каналів жанру для сукупностей користувачів кількох пакетів у порядку зростання та різницею (дельтою) між наступним та попереднім:
  1. Користувачі /PROMO та /AIR.
  2. Користувачі /PROMO, /AIR та /CORE.
  3. Користувачі /PROMO, /AIR, /CORE та /BAZA.
  4. Користувачі /PROMO, /AIR, /CORE, /BAZA та /PRIME.

Загальне охоплення каналів жанру для сум пакетів:

Попакетні частки (Shr%) ефірних каналів:

Попакетні частки (Shr%) розважальних каналів:

Попакетні частки (Shr%) інформаційних каналів:

Попакетні частки (Shr%) пізнавальних каналів:

Попакетні частки (Shr%) спортивних каналів:

Попакетні частки (Shr%) дитячих каналів:

Попакетні частки (Shr%) жіночих каналів:

Попакетні частки (Shr%) регіональних каналів:

Розділ 3. Медіагрупи.

Сумарна частка (Shr%) телеканалів за медіагрупами:

Нижче наведено розрахунок загального охоплення каналів медіагруп для сукупностей користувачів кількох пакетів у порядку зростання та різницею (дельтою) між наступним та попереднім:
  1. Користувачі /AIR та /CORE.
  2. Користувачі /AIR, /CORE та /BAZA.
  3. Користувачі /AIR, /CORE, /BAZA та /PRIME.

Загальне охоплення каналів медіагруп для сум пакетів:

Попакетні частки (Shr%) каналів StarLightMedia:

Попакетні частки (Shr%) каналів 1+1 media:

Попакетні частки (Shr%) каналів Медіа Група Україна:

Попакетні частки (Shr%) каналів Viasat:

Попакетні частки (Shr%) каналів InterMediaGroup:

Розділ 4. Детальні звіти на прикладі /PROMO.

Усі деталізовані дані, наведені в цьому розділі, розраховані виключно на основі даних користувачів та телеперегляду в рамках загальнодоступного пакету /PROMO.

Гендерний розподіл користувачів та часу перегляду:

Графіки добового телеперегляду:

На графіку представлено відсоток витраченого користувачами часу на телеперегляд протягом доби, згрупованого за п’ятнадцятихвилинними інтервалами. Об’єднано дані чотирьох повних тижнів місяця за днем тижня.

Розподіл користувачів та часу перегляду за областями:

Застосовуємо групування областей за регіональною структурою ТВ-панелі.

Розподіл користувачів та часу перегляду за регіонами:

Нижче наведено сегментовані дані за рейтингом, часткою та охопленням для аудиторій глядачів з: Києва, міст-мільйонників (Київ, Харків, Одеса), міст з населенням більше 50 000, населених пунктів з населенням менше 50 000 та різних регіонів.

Рейтинг каналів за групами нас. пунктів та регіонами:

Affinity Index – індекс відповідності/схожості (Aff%)

Цей показник порівнює аудиторію з базовою та демонструє відповідність групи глядачів цільовій аудиторії каналу. Індекс відповідності/схожості (Aff%) показує на скільки відрізняється рейтинг за певною аудиторією від рейтингу за базовою аудиторією.

Aff% для чоловічої аудиторії за регіонами:

Aff% для жіночої аудиторії за регіонами:

Attractiveness Index – індекс привабливості (Att%)

Цей показник показує привабливість каналу для певної цільової групи. Індекс привабливості (Att%) розраховується як співвідношення часток (shr%) цільової та базової аудиторій.

Att% для чоловічої аудиторії за регіонами:

Att% для жіночої аудиторії за регіонами:

Аналізуючи інтерес глядачів певного каналу до інших каналів, презентуємо два розподіли для ТОП 20. Перший демонструє відсоток глядачів каналу А, що контактували хоча б раз з каналом Б.

Перетин аудиторій глядачів для ТОП 20 каналів:

Друга таблиця демонструє розподіл часток часу перегляду глядачами каналу А серед інших каналів ТОП 20 всередині групи.

Частки часу перегляду аудиторій, що перетинаються:

Частотність контакту глядача з каналами та тривалість перегляду:

Під OTS варто розуміти середнє значення кількості днів за місяць, у які глядач вмикав телеканал, серед глядачів, що переглядали цей канал хоча б раз на місяць. Під денною частотою розуміємо середнє значення кількості разів на день, коли користувач переглядав канал протягом хоча б хвилини, серед користувачів, що дивились цей канал хоча б раз на день.

Когортизація телеглядачів за середнім часом перегляду каналу Ats.

Відносні розміри аудиторій кожного каналу в наступних діапазонах значень Ats:
  • переглядав канал 60 хвилин та більше,
  • переглядав канал від 60 до 30 хвилин,
  • переглядав канал від 30 до 20 хвилин,
  • переглядав канал від 20 до 10 хвилин,
  • переглядав канал менше 10 хвилин.

Когортизація телеглядачів за частотністю Ots.

Відносні розміри аудиторій кожного каналу в наступних діапазонах значень Ots:
  • вмикали канал більше 4 днів,
  • вмикали канал 4 дні,
  • вмикали канал 3 дні,
  • вмикали канал 2 дні,
  • вмикали канал 1 день.

Дані розраховані на основі фактичних результатів телеперегляду авторизованими користувачами загальнодоступного пакету каналів /PROMO. Використовані поняття та терміни визначено в ТВ-глосарії.

Розділ 5. Передачі

Для розрахунку показників окремих передач використано дані телеперегляду в рамках окремого пакету за часовий проміжок трансляції передачі на основі доступного на момент виходу EPG. Передачі згруповано за жанром. У наведених таблицях представлено значення часток перегляду (Shr%) передачі для загальної, чоловічої та жіночої аудиторій та її місце в пакеті (за загальною аудиторією), серед передач цього ж жанру для платних пакетів: /AIR, /CORE, /BAZA та /PRIME. Також виведено суму місць передачі в цих чотирьох пакетах, за зростанням якої вони і відсортовані.

ТОП 20 передач жанру «Кіно»

ТОП 20 передач жанру «Серіали»

ТОП 20 передач жанру «Новини»

ТОП 20 передач жанру «Шоу»

ТОП 20 передач жанру «Музика»

ТОП 20 передач жанру «Спорт»

ТОП 20 передач жанру «Дітям»

ТОП 20 передач жанру «Док. фільми»

Слідкуйте за щомісячними звітами у розділі «Нотатки» сторінки Ланет.TV, перевіряйте оновлення щопонеділка у нашому альбомі з інфоргафікою та активовуйте акаунт на https://panel.lanet.tv/, аби щодня стежити за динамікою змін статистики телеперегляду на Ланет.TV.
- Реклама -
Подписывайтесь на наши сообщества в Viber и Telegram
Микола Андрущенко
Співробітник Мережі Ланет