Анатомія одного сюжету: погляд з іншої сторони

Пульт ДУ ТВ
- Реклама -

У мене є питання до 1+1, ТСН та людей, причетних до виробництва і випуску таких матеріалів. У вас там що, є ліцензія на маніпулювання та виїдання мозку глядача ложечкою? Так всі новини готуються?

Будучи всередині теми, переживаю щире враження від квінтесенції… Як би це покоректніше сказати… Від квінтесенції «потоків», що можна встигнути вилити всього за 3 хв 26 сек. Але спробував розібрати тези по пунктам.

 

Жодної копійки від кабельних операторів не отримують українські канали…

1. До цього наразі зобов’язує закон України, який свого часу і «проштовхнули» самі медіагрупи.

2. Узагальнення «українські канали» надто поверхневе, мова може іти тільки про учасників універсальної програмної послуги. Чи ТСН нам хоче сказати, що в Україні немає жодного каналу взагалі, що співпрацює з операторами на комерційній основі?

…з нового року можуть відімкнути більшість центральних каналів…

3. Про вимкнення прямо «більшості» заявило ряд найбільш консолідованих регіонів, що проводили відповідні прес-конференції. Було б непогано і їх врізати, а не зразу накладати вирвану цитату представника Мережі Ланет без роз’яснення, що мова іде не про «більшість центральних каналів», а про медіагрупи, що виставляють неприпустимі ультиматуми, що місцями, доречі, суперечать чинним документам, без дотримання котрих взагалі можуть виникнути проблеми з ліцензуванням діяльності у оператора.

…усе це через 75 копійок через глядача…

4. Ні дорогенькі! Скільки ще раз ви будете маніпулювати мантрою про копійки, підсовуючи операторам такі договори з комплексом вимог, що не налазять ні на яку голову? Перевірити ці слова ми всі зможемо вже дуже скоро. Ті медіагрупи з якими питання буде тільки «в копійках» дивним чином залишаться в мережах, а ті що не відступлять від своїх ультиматумів, імовірно, можуть бути відключені.

…ці кошти, певні, провайдери можуть заплатити і зі свого гаманця…

5. Знову тільки про кошти, та все ж, звідки така пристрасть до чужих гаманців? Шапку може ще знімете?

…нікак нє далжно павліять…

6. Саме тому потрібно було протягувати це через Верховну Раду, це ж найпростіший шлях впровадити якусь дурничку, яка ні на кого не повпливає, дійсно.

…ні на абанєнта…

7. Безальтернативно вимагаючи включення всіх каналів медіагрупи у всі пакети, в тому числі соціальний, що наразі в жодного провайдера не несе комерційного навантаження для виплат каналам, а слугує для мінімального надання встановленої законом універсальної програмної послуги.

…75 копійок, стільки просять канали за свій продукт, який коштує сотні мільонів…

8. Кажуть якщо тричі назвуть конем — іди за сідлом. Але все ж цікаво, чому сумою «потенційних заробітків» оперують в розрахунку на людину, а вартістю продукту вцілому? Полінувались поділити на кількість глядачів?

…але до минулого року за всю свою роботу…

9. Рік ще не минув… терміново запустили в продакшен сценарій, що готувався до випуску вже після нового року?

…бо існував визначений перелік каналів…

10. Любі мої, він і існує і буде існувати, от тільки ви з нього вийшли за власною ініціативою. Ой, перепрошую, ще не вийшли, ще ж новий рік не настав, знов заготовку забули поправити.

…і з цього року…

11. Та куди ж ви спішите, два тижні життя крадете в кожного хто дивиться.

…єта мадель, каторая уже давно используется в миравой практике…

12. От тільки в договорі чомусь медіагрупи хочуть закріпити, що продовжують працювати за моделлю Free TV, жодного слова про інші моделі, наприклад Pay TV.

…дадуть змогу більше витрачати на якість своїх програм…

13. А зараз коштів замало, чи програми задорогі виходять?

…от тільки діалог, визнаюьть, інколи не складається…

14. Як може скластись діалог, якщо діалогу то немає? З боку деяких медіагруп є лише ультиматуми, шантаж та очікування повного прийняття.

…і дело нє в цене…

15. Кажуть же тобі люди, діло не в ціні… слухають та не чують. 🙁

…і прінципіально платіть нічєго нє будєм…

16. Саме так, але, як сказано кількома словами раніше, «діло не в ціні», а в комплексі кабальних умов та шантажі.

…частина із них уже оголосила ультиматум…

17. Не в ситуації оператора оголошувати ультиматум, він просто втрачає право з 01.01.2017 транслювати ті медіагрупи, з якими не досягнено відповідних домовленостей та не підписано угод про співпрацю.

…прімєрна навернае двє с палавінай, трі грівни на аднаво абанента…

18. Вже поступово перейшли до іншої суми, хоч про копійки забули, а в договорах хочуть закріпити перегляд розміру «копійок» протягом року в бік збільшення.

…це значно менше, ніж провайдери платять іноземцям за трансляцію…

19. жоден такий іноземець не нав’язує присутність у всіх пакетах, в тому числі в соціальному. такі іноземці розуміють цінність свого контенту для свого глядача і не бояться «зменшення охоплення».

…канали готові до перемов…

20. Просльозився…


Нагадаємо, матеріали опубліковані у рубриці «Блоги», відображають виключно думки їх авторів. Mediasat готовий надати слово усім згаданим у публікацї компаніям.

 

- Реклама -
Микола Андрущенко
Співробітник Мережі Ланет