НАМ просит международное сообщество о помощи в связи с отключением телеканалов в Крыму

- Реклама -

Независимая Ассоциация Телерадиовещателей обратилась к международному сообществу с заявлением о нарушении порядка работы телеканалов в Крыму. MediaSat представляет Вашему вниманию текст заявления:

Незалежна асоціація телерадіомовників повідомляє про поглиблення окупації інформаційного простору АР Крим.

Як повідомив Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення з 28 лютого 2014 року приміщення ДП РТПЦ АР Крим (м. Сімферополь, вул. Батуріна 13,), РПЦ „Севастополь” АР Крим (м. Севастополь, проспект Перемоги, 96), РПЦ «Красноперекопськ», які забезпечують трансляцію українських телерадіоорганізацій на території АР Крим захоплені особами у військовій польовій формі без опізнавальних знаків, у повному спорядженні з бойовою зброєю (бронежилети, пістолети, автомати).

В результаті захоплення виведено з ладу частину приймально-передавального обладнання. 3 березня 2014 озброєні особи висловили вимоги вимкнути усі державні канали та вставити в сітку телемовлення інші невідомі канали. Під озброєним тиском, працівники РТПЦ АР Крим, для недопущення фізичної розправи над ними, були змушені вимкнути з аналогового телерадіомовлення ТОВ „Чорноморська телерадіокомпанія” (м.Сімферополь) на всій території АР Крим, проте поширення іноземних каналів на той момент вдалося уникнути.

Вчора, 5 березня 2014 року, ситуація погіршилась, оскільки до осіб у військовій формі приєднались іноземні технічні фахівці у сфері зв’язку та телерадіомовлення, які власними силами забезпечили перекомутування каналів для трансляції російських телерадіокомпаній. Зокрема на частотах ТОВ „Чорноморська телерадіокомпанія” зараз транслюється сигнал російської телекомпанії «Росія 24».Відповідно до українського законодавства такі дії є злочином, втім, ми вважаємо їх частиною збройної інтервенції на території АР Крим, яка поглиблюється, зокрема, в інформаційному просторі України.

У зв’язку із викладеним вище, Незалежна асоціація телерадіомовників (Україна), звертається до всіх своїх іноземних партнерів, а також до всіх міжнародних організацій,які захищають свободу висловлювань, з проханням винести це питання на розгляд міжнародної громадськості та донести інформацію про стан справ в Автономній республіці Крим всім урядам демократичних країн світу, а також — поширити цю інформацію у своїх країнах.

- Реклама -